BRASILIALAINEN JUJUTSU

Brasilialainen jujutsu (BJJ) on brasilialaisten Helio ja Carlos Gracien judosta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu erilaisiin maassa käytettäviin kamppailutekniikoihin. Tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan käsi- ja jalkalukoilla tai kuristuksilla.

Lyönnit ja potkut eivät kuulu lajiin. BJJ tuli tunnetuksi maailmalla 1990-luvun alussa, kun pienikokoinen Royce Gracie voitti UFC-vapaaottelukilpailuja käyttämällä BJJ-tekniikoita isompia vastustajiaan vastaan.

Brasilialainen jujutsu sopii erinomaisesti kaikenikäisille ja -kokoisille. Laji on erittäin tehokas ja monipuolinen kuntoilulaji. Peruskurssilta lähtien treeneissä harjoitellaan tekniikoiden lisäksi kehonhallintaa, kestävyyttä ja voimaa. Tekniikoita sovelletaan harjoitusottelussa eli sparrissa. Laji vaatii kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti.

Brasialaisen jujutsun peruskurssilla käydään läpi lajiin kuuluvat perustekniikat sekä kohotetaan kuntoa. Tämän jälkeen voit tulla mukaan harjoittelemaan yleisiin ryhmiin. Peruskurssin jälkeen harjoittelussa käytetään jujutsu- tai judopukua. Käytössä on myös vyöarvojärjestelmä. Oulun kamppailuklubilla seuraavalle vyöarvolle voit edetä yleisen tekniseen osaamiseen ja kamppailutaidon perusteella.

Voit halutessasi kilpailla BJJ:ssä. Oulun Kamppailuklubilla on aktiivinen kilparyhmä, joka on menestynyt niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin kisoissa. Kilpaileminen on helppo aloittaa, sillä sarjat on vyöarvoittain ja painoluokittain.

Järjestämme peruskursseja ja harjoituksia myös nuorille ja junnuille.