BRASILIALAINEN JUJUTSU

Brasilialainen jujutsu (BJJ) on brasilialaisten Helio ja Carlos Gracien judosta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji, joka perustuu erilaisiin maassa käytettäviin kamppailutekniikoihin. Tavoitteena on saada vastustaja luovuttamaan käsi- ja jalkalukoilla tai kuristuksilla.

Lyönnit ja potkut eivät kuulu lajiin. BJJ tuli tunnetuksi maailmalla 1990-luvun alussa, kun pienikokoinen Royce Gracie voitti UFC-vapaaottelukilpailuja käyttämällä BJJ-tekniikoita isompia vastustajiaan vastaan.

Brasilialainen jujutsu sopii erinomaisesti kaikenikäisille ja -kokoisille. Laji on erittäin tehokas ja monipuolinen kuntoilulaji. Peruskurssilta lähtien treeneissä harjoitellaan tekniikoiden lisäksi kehonhallintaa, kestävyyttä ja voimaa. Tekniikoita sovelletaan harjoitusottelussa eli sparrissa. Laji vaatii kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti.


BRASILIALAISEN JUJUTSUN PERUSKURSSI

MITÄ PERUSKURSSI PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

Brasilialainen jujutsu on laji mikä painottuu mattokamppailuun. Vastustaja pyritään viemään nopeasti mattoon, minkä jälkeen ollaan brassijujutsukan maailmassa. Vastustaja tehdään vaarattomaksi hallitsevilla otteilla ja kamppailu päättyy lopulta kuristus- tai lukotusotteeseen.

Brassijutsun peruskurssin runko on rakennettu nousujohteisesti ja kurssin aikana opit miten matossa liikutaan taloudellisesti, saavutat ymmärryksen brasilialaisen jiujitsun perusperiaatteista ja opit tekemään lajin perustekniikat tehokkaasti.

Kurssin edetessä vaatimustaso nousee ja alamme testaaamaan opittuja tekniikoita käytännössa harjoituksien sisällä. Kurssin jälkeen olet vielä brassijujutsu polkusi alussa, mutta sinulla on hyvät valmiudet siirtyä jatkoryhmän mukaan ja kehittyä lajissa eteenpäin.

Kurssilla:

  • saavutat ymmärryksen lajin perusperiaatteista
  • opit liikkumaan ja käyttämään kehoasi matossa taloudellisesti
  • opit tekemään perustekniikat tehokkaasti
  • saat hyvät valmiudet oppia lajia tehokkaasti
  • kurssin päätyttyä olet valmis siirtymään jatkoryhmän harjoituksiin

Osta alkeiskurssi verkkokaupastamme


Brasilialaisen jujutsun lajikuvausta

Brasilialainen jujutsu on japanilaisen jujutsun perillinen, jota harjoitetaan Brasiliassa. Se on yksi maailman suosituimmista kamppailulajeista ja se perustuu kehon liikkeisiin, joiden avulla voidaan puolustautua vastustajaa vastaan. Brasilialainen jujutsu keskittyy kehon liikkeiden ja tasapainon käyttöön, ja se sisältää monia lukkoja, heittoja ja muita tekniikoita, jotka voidaan käyttää puolustautumiseen. Se on myös hyvin fyysinen laji, joka edellyttää hyvää kuntoa ja voimaa. Brasilialaisessa jujutsussa on useita eri suuntauksia, kuten Gracie Barra ja Carlson Gracie, ja se on erittäin suosittu myös vapaaottelussa.

Brasilialainen jujutsu on laji, jonka tarkoituksena on opettaa ihmiselle tehokkaita tapoja puolustautua erilaisissa tilanteissa. Se perustuu japanilaiseen jujutsuun ja sisältää monia samoja tekniikoita, kuten lukkoja, heittoja ja lyöntejä. Brasilialaisessa jujutsussa korostetaan kehon liikkeiden ja tasapainon käyttöä, ja se sisältää myös paljon matalapainotteisia tekniikoita, kuten polvitaipeita ja polvitaklauksia.

Brasilialainen jujutsu on hyvin monipuolinen laji, jossa voidaan harjoitella sekä perinteisiä kamppailutekniikoita että vapaaottelutekniikoita. Se sisältää myös paljon fyysisiä harjoituksia, kuten juoksua, hyppyjä ja erilaisia voimaharjoituksia, jotka auttavat kehittämään lajin harjoittajan fyysistä kuntoa ja voimaa.

Brasilialaisessa jujutsussa on useita eri suuntauksia, jotka eroavat toisistaan tekniikoiden ja harjoittelun suhteen. Esimerkiksi Gracie Barra -suuntaus painottaa enemmän perinteisiä kamppailutekniikoita, kun taas Carlson Gracie -suuntaus panostaa enemmän vapaaotteluun. Monet brasilialaisen jujutsun harjoittajat harjoittelevat useita eri suuntauksia samaan aikaan, jotta he voisivat saada mahdollisimman monipuolisen kokonaiskuvan lajista.

Brasilialaisen jujutsun harjoittaminen vaatii paljon sitoutumista ja ahkeraa harjoittelua. Se sisältää monenlaisia tekniikoita, ja harjoittajan on opittava niiden käyttö ja soveltaminen erilaisissa tilanteissa. Harjoittelu voi sisältää sekä perinteisiä kamppailutekniikoita että vapaaottelutekniikoita, ja lajin harjoittajat saattavat harjoitella myös muita kamppailulajeja.

Brasilialaisen jujutsun harjoittaminen vaatii myös hyvää fyysistä kuntoa ja voimaa. Lajin harjoittajat tekevät usein erilaisia voimaharjoituksia, kuten esimerkiksi painonnostoa tai muita lihasvoimaa parantavia harjoituksia, jotta he voisivat kehittää tarvittavia lihasvoimia ja kestävyyttä. Lisäksi brasilialaisessa jujutsussa on usein paljon matalapainotteisia tekniikoita, joten harjoittajan on pystyttävä hallitsemaan kehonsa tasapaino ja liikkumaan tehokkaasti matalassa asennossa.

Brasilialaisessa jujutsussa on myös tärkeää harjoitella tiettyjä sääntöjä ja etikettiä, jotka ovat yleisiä lajissa. Esimerkiksi harjoittajien on kunnioitettava toisiaan ja noudatettava sääntöjä, jotka koskevat esimerkiksi turvallisuutta ja kunnioitusta. Nämä säännöt ja etiketti ovat tärkeitä, jotta lajin harjoittajat voivat harjoitella turvallisesti ja saada mahdollisimman paljon irti harjoittelustaan.