ILARI MATINOLLI - BJJ

BJJ Ohjaaja

Toimin Oulun kamppailuklubilla BJJ-ohjaajana. Vakiovuoronani on sunnuntain BJJ basics -treenit, mutta tarpeen tullen ohjaan muitakin BJJ-treenejä.

Lapsena harrastin mm. eri palloilulajeja, ja lukioiässä innostuin kamppailulajeista. Alkuvaiheessa harrastin potkunyrkkeilyä ja vapaaottelua, mutta hyvin pian huomasin odottavani eniten treenejä, joissa harjoiteltiin jiujitsu- ja painitekniikoita. Armeijan jälkeen lopetinkin muut lajit ja aloitin BJJ:n harrastamisen.

Aloitin heti valkovöisenä aktiivisen treenaamisen ja kilpailemisen BJJ:ssä ja lukkopainissa. Suomessa ja ulkomailla olen saavuttanut eri vyöarvoilla mitalisijoja useaan otteeseen. Nykyinen elämäntilanne rajoittaa treenimääriä ja kilpailemista, mutta paloa löytyy vielä tulevaisuutta ajatellen. Yksi haaveeni on, että muutaman vuoden päästä meidän koko perhe voisi olla yhtä aikaa tatamilla treenaamassa.

Jiujitsussa mielestäni parasta on se, ettei ole yhtä parasta tapaa tehdä asioita, vaan jokainen voi soveltaa omalle luonnolliselle tyylilleen sopivia tekniikoita ja kehittyä lajissa. Yhteisöllisyyttä ja rentoa ilmapiiriä pidän myös tärkeänä.