NYRKKEILY

Nyrkkeily on yksi vanhimmista urheilulajeista ja sillä on vuosituhansien perinteet. Nyrkkeily on taitolaji ja vaatii pitkäjänteistä työtä, monille tuleekin yllätyksenä, kuinka vaativa tekniikkalaji nyrkkeily pohjimmiltaan on. Taidon lisäksi lajissa tarvitsee paljon erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, joten myös harjoittelu on monipuolista

Nyrkkeilijän täytyy muun muassa kehittää kestävyyttä, harjoittaa lihaskuntoa, hankkia voimaa sekä hioa tekniikkaa. Nyrkkeilyliikkuminen vaatii aktiivista jalkojen työskentelyä ja ylävartalo kuormittuu lyönti- ja väistöharjoitteista. Laji sopii siis erittäin hyvin mm. paljon tietokonetta käyttäville, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kiputiloista. Nyrkkeilyn voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Treeneissä käytetään varusteina nyrkkeilyhanskoja ja hammassuojia.

Kilpanyrkkeilyssä ottelun voittaa nyrkkeilijä, joka saa enemmän osumapisteitä, eli osuttua osumapistealueille. Otteluissa käytetään kolmea tai viittä arvostelutuomaria sekä niissä on aina kehätuomari, joka vastaa ottelun turvallisuudesta sekä sääntöjen noudattamisesta.

Nyrkkeilyn kursseille minimi-ikäraja on 13v.