THAINYRKKEILY – MUAYTHAI

Thainyrkkeily (Muaythai) on muinaisesta thaimaalaisesta sotataidosta kehittynyt kamppailulaji. Thainyrkkeily on pystyottelulaji, jossa tekniikkavalikoimaan kuuluvat erilaiset lyönnit, kyynärpäälyönnit, potkut, polvipotkut, kiinniotto- ja puolustustekniikat sekä pystypaini eli thaipaini. Matossa otteleminen ei kuulu lajiin.

Ottelut käydään nyrkkeilykehässä kehätuomarin valvonnan ja arvostelutuomareiden ottelijoiden tekniikoiden arvostelun alaisuudessa.

Vaikka thainyrkkeilyn harjoittelu tähtää ottelemiseen, on lajista kehittynyt myös tehokas kuntoilun ja itsensä kehittämisen muoto.

Peruskursseilla keskitytään kunnon kohottamiseen ja perustekniikoiden opettelemiseen. Tämän jälkeen harrastusryhmissä kaikille halukkaille tulee mukaan sparraaminen eli harjoitusottelut.

Tämä ei tietenkään ole pakollista, mutta yleensä kaikki haluavat sparrata, koska se on turvallista ja voima on rajoitettua.

Harrastajaryhmissä keskitytään enemmän tekniikoiden ja ”ottelusilmän” hiomiseen kuin pelkkään jumppaamiseen. Siitä huolimatta kunto kasvaa ja kalorit saavat kyytiä.

Järjestämme thainyrkkeilyä myös junnuille.