VAPAAOTTELU (MMA)

Vapaaottelu eli Mixed Martial Arts (MMA) on kamppailulaji, jossa yhdistyvät monien eri kamppailulajien tehokkaimmat tekniikat. Se on täyskontaktilaji, jossa käytetään monipuolisia lyönti- ja potkutekniikoita yhdessä painitekniikoiden kanssa.

Vapaaottelua kutsutaankin usein kamppailulajien kuninkaaksi, koska kamppailua rajoittavat säännöt on karsittu minimiin. Vapaaottelu tunnetaan myös nimillä shootfighting, ultimate fighting, shooto, mixfight, pancrase, freefight, vale tudo, NHB (no holds barred) ja cage fighting.

Vapaaottelu on monipuolisuutensa vuoksi erittäin vauhdikasta ja tehokasta urheilua, joka sopii niin naisille kuin miehille. Vapaaottelun peruskurssilla harjoitellaan pystyottelua, alasvientejä sekä mattokamppailun perusteita. Peruskurssin jälkeen voit siirtyä yleisen ryhmän harjoituksiin. Peruskurssi antaa eväät osallistua myös thainyrkkeilyn, BJJ:n sekä lukkopainin yleisiin harjoituksiin.

Vapaaottelussa voi myös kilpailla. Kilpailut käydään yleensä kehässä tai häkissä. Tarkoituksena on voittaa vastustaja käyttämällä sallittuja iskuja, lukkoja tai kuristuksia. Oulun Kamppailuklubilla on sekä kehä että häkki, jotka auttavat kilpailutilanteeseen valmistautumiseen.
​​​​​​​